Meeuwenhorst

Plattegrond

Friedrichsbrunn ligt in het noord-oosten van de Harz op bijna 600 meter hoogte. Het is een klein gastvriendelijk dorp met diverse voorzieningen. Er is een supermarkt er zijn een aantal gezelllige restaurantjes en kroegjes. Het dorp is omgeven door bossen waar u kilometers lange wandelingen kunt maken. 's Winters kunt u gebruik maken van de vele kilometers langlauf routes die in Friedrichsbrunn starten.

Op een paar honderd meter van het huis is een natuurbad waar u 's zomers heerlijk kunt zwemmen.

 

Op 20 kilometer afstand ligt de plaats Braunlage. Hier kunt u werderom heerlijk wandelen in de zomer maar in de winter is het een plek bij uitstek voor wintersportliefhebbers. Vanaf de Wurmberg kunt u diverse afdalingen maken die in lengte variëren van een snelle afdaling van 200 meter tot een relaxte afdaling van 4,5 km.

 

Verdere bezienswaardigheden / plaatsen:

Thale: plaats onder aan de Harz. Tussen Friedrichsbrunn en Thale ligt het Bodetal met de Hexentanzplatz. Van hieruit hebt u een weids uitzicht over het achterland van de Harz, er zijn allerlei kraampjes, een dierenpark en een rodelbaan.

 

Quedlinburg: prachtige stad buiten de Harz met een rijke historie (UNESCO werelderfgoed).

 

Stolberg: gezellig middeleeuws plaatsje in de Harz met veel vakwerkhuizen.

 

Brocken: met 1142 meter de hoogste berg van de Harz.

 

Wernigerode: stad tegen de Harz aan met mooi winkelcentrum een slot en vakwerkhuizen.

 

Schierke: plaatsje onder aan de Brocken. Hier is een van de opstappunten van de Harzer Schmalspurbahn. Met dit nostalgische stoomtreintje kunt u de Brocken beklimmen.